Miä

Miä
Kokeilin poseerata...

lauantai 16. joulukuuta 2017

Asiamiehen arki


Hra Morgan, Asiamies.



Minä olen Morgan Koistinen, päätoiminen Asiamies, sivutoiminen siivoaja.

Siivoustoimistani, työttömyydestäni sekä aikamiespoika-elämästäni ovat vanhempani jo ansiokkaasti laverrelleetkin mutta unohtivat kertoa sanallakaan olennaisesta toimenkuvastani: Asiamies.

Sen lisäksi että olen asiallinen, asiallisen näköinen ja että minulla on paljon asiaa, minulla on paljon asioita toimitettavaksi. Ne pitävät minut kiireisenä aina kun en ole yksin kotona ja/tai unessa.

Kerron nyt Asiamiehen esimerkkipäivän:

Klo 05:10 pitää herätä sillä kello soi 05:15. On erityisen tärkeää toimittaa herätysasiat ajoissa niin että kaikki ovat hereillä ennen kellon soimista. Ja uskokaa, olen päättäväinen ja tehokas.



Klo 05:30-06:30 on todella kiire. Pitää hoitaa ruoka-asiat, jämienpummaus-hommat ja satunnaisesti kun naisvanhempi käyttää hiustenkuivaajaa, on ehdoton asia vaatia oma föönaus. Tietysti on tärkeää siivota pöydänalus varmuuden vuoksi. Takapihalla pitää käydä laittamassa asiat järjestykseen eli tehdä koko korttelille selväksi että Asiamies on paikalla joten paras pysyä kaikkien elollisten poissa ja olla hiljaa. Koskee koko kylää.

Sitten pitääkin jo kiirettä hoitaa housujen tarkastusasiat. Pukeutumisjärjestyksessä pitää oikein juoksemalla kiirehtiä tarkastamaan mitkä housut mies- ja naisvanhempi vetää jalkaan. Tämän asian koen henkilökohtaisesti erittäin tärkeäksi. Mistä tietää vaikka laittaisivat verkkarit töihin! Sitten on aika levätä. Ensin kuitenkin pitää asetella sohvatyynyt asialliseen järjestykseen jotta saa uneksia asiapitoisia unia iltapäivään saakka.



Klo 15:30 on aika virkistyä. Jompikumpi vanhemmista tulee kotiin joko niin että herään heti tai sitten asiallisesti, kun herätetään. Tästä alkaakin todellinen Asiamiehen työpäivä. Ensin tarkistetaan kauppakassit ja niiden sisältö. Yksitellen. Sitten asioidaan pihalla ja ilmoitetaan jälleen kylälle että paikalla on Asiamies. Sen jälkeen taas housutarkastus, jäädäänkö sisälle vai lähdetäänkö ulos. Tämän tietää housuista. Yleensä lähdetään ja asiallista näissä tilanteissa on lysähtää eteisen lattialle ja rypistää silmät kiinni vaikka väkisin ja esittää nukkuvaa. Välillä se on pirteänä kovin vaikeaa.



Klo 16:30 erittäin vastentahtoisen ulkoiluasioiden toimittamisen jälkeen on sisään päästyä todellinen hoppu. Pitää toimittaa riehumisasiat jätti-ison Turre-ystävän kanssa. Hän on karhua esittävä pehmolelu. Pitää ehtiä perähuoneen oven taakse ärjymään ennen kuin naisvanhempi ehtii pipoa riisua. Sanoisin asiallisen nopeaksi toiminnaksi. Krhm.



Klo 17:00 jokainen tietää että on ruoka-aika. Ilmoitan sen asiallisesti. Niin ettei jää epäselvää.

Klo 18:00 on jälleen siivousasioita pöydän alla kun ihmisvanhemmat ovat aterioineet.

Klo 18:15 samat tyypit siirtyvät sohvalle ja alkaa taas olla Karp…Morganilla asiaa. Siirryn TV:n eteen ja asiallisesti ilmoitan läsnäolostani. Usein se ei riitä (kuulen vain naurua) joten pakko laittaa kovat piippuun ja siirtyä kertomaan miesvanhemmalleni että on todellakin asiaa ja hän kyllä tietää mitä!! Hyvinhän tuo on oppinut ymmärtämään asiat. Hänen tehtävä on olla Asiamiehen luuteline. Välillä pitää asiallisesti ilmoittaa tassulla että on aika kääntää toinen pää. Joskus menee väittelyksi kun ei ymmärrä että täytyy tarkkaan tutkia kumpi pää on asiallinen pää. Kääntelyrumba kuulemma on ylimitoitettua. Hah.



Klo 20:00 on asiamiehen aika laittaa maata. Sekin hoidetaan asiallisesti ja perusteellisesti. Sohvanpäälliset raavitaan nippuun ja tyynyt asetellaan asiallisesti. Tähän on hyvä nukahtaa jotta jaksaa taas seuraavan päivän hoitaa, asiallisesti.

-Morgan Koistinen, Asiamies-








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti